Kylling i fad med karry og mango
Den her lækre omgang kylling i fad med karry og mango er super nem at lave, for det hele tilberedes i ovnen. Den fantastiske karrysauce med mango giver i samspil med grøntsager, chili og hvidløg en skøn krydret smag til retten.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingefileter (eller kyllingelår)
- salt
- peber
- olie
- 1 rødløg (lille)
- 1 gul peberfrugt (lille)
- 1 rød peberfrugt (lille)
Karrysauce
- 1 mango
- 1⁄2 appelsin
- 1 stængel citrongræs
- 1⁄2 chili
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk rød karrypasta (hjemmelavet eller købt)
Forslag til tilbehør
- frisk koriander
- basmatiris
- naanbrød
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær kyllingefileterne i to eller tre stykker hver afhængigt af størrelsen. Krydr med salt og peber, og brun kyllingestykkerne af på en varm stegepande i lidt olie. Læg dem i et ovnfast fad.
Skræl rødløg, og skær det i både. Skær peberfrugterne i grove stykker, og fordel dem i fadet.
Skræl mangoen, og skær den i tern. Kom stykkerne op i en skål eller et blenderglas.
Skyl citrongræs og chili (jeg tog kernerne med, men du kan skrabe dem ud, hvis du vil have en lidt mildere smag). Pil hvidløget. Hak citrongræs, chili og hvidløg fint, og kom det op i skålen eller blenderglasset.
Tilsæt saften fra den halve appelsin og den røde karrypasta. Brug en stavblender, og blend det hele til en glat sauce. Du kan også bruge en almindelig blender eller foodprocessor. Smag til med ekstra karrypasta, hvis du ønsker en lidt stærkere sauce.
Fordel mangosaucen over kyllingen og grøntsagerne i fadet. Sæt det i ovnen, og lad det stege i ca. 20 minutter - stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingestykkerne.
Servér den lækre omgang kylling i fad med f.eks. frisk koriander, basmatiris og naanbrød som tilbehør.