Kylling i fad med grøntsager
Utrolig simpel, men virkelig smagfuld ret med ris, grøntsager og kylling i fad. Retten tager ikke lang tid at forberede, så den passer perfekt ind i en travl hverdag.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 150 g champignoner
- 100 g broccoli
- olie
- 1 ds hakkede tomater
- 2 dl ris
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 600 g kyllingeoverlår eller kyllingelår
- vand (kogende)
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit løget fint. Skyl peberfrugten, og skær den ud i små tern.
- Vask champignonerne, skær bunden af, og skær dem i kvarte. Skær broccolien ud i små buketter.
- Svits alle grøntsagerne på en pande i lidt olie. Kom de hakkede tomater henover, og lad det simre i et par minutter.
- Kom risene og bouillonterningen i et fad, og kom kogende vand henover, indtil de er helt dækkede. Rør lidt rundt, indtil bouillonen er opløst.
- Fordel grøntsagerne ovenpå.
- Brun kyllingen i lidt olie på en pande, og krydr med salt og peber.
- Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne, og kom fadet i ovnen i ca. 45-55 minutter ved 200 grader.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 651 kcal | 2603 kcal |
Kulhydrat | 44 g | 174 g |
Protein | 32 g | 127 g |
Fedt | 40 g | 160 g |