Lækker aftensmad til weekend og gæster
Den lækreste omgang aftensmad til weekenden, der består af cremede flødebagte grøntsager og lækkert kød. En perfekt ret, når der skal hygges lidt ekstra, eller der kommer gæster på besøg.
Se lige hvor lækkert det ser ud - mums!
Flere idéer til at gøre weekend aftensmaden ekstra lækker
Jeg har serveret de flødebagte grøntsager med den lækreste svinemørbrad, som du kan se på billedet herover, men du kan sagtens servere andet kød til. Jeg kan f.eks. anbefale disse opskrifter:
Oksemørbrad i ovnHelstegt kylling i stegepose (ekstra saftig)Roastbeef i ovnKalvecuvette i ovn
Og lad os så komme i gang med at lave weekendmad 😀
Ingredienser
til 4 personer- 1 svinemørbrad eller kalveculotte, roastbeef, kylling eller det kød du har lyst til
- 700 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 1 squash
- 2 rødløg
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 tsk salt
- peber
- lidt olie til pensling
Sådan gør du
Start med at finde ud af, hvilket kød du vil servere til retten. Jeg serverede som nævnt den her lækre svinemørbrad til, og hvis du vil gøre det samme, passer det med, at grøntsagstilbehøret kan starte med at bage i 25 minutter, så svinemørbraden kan gøres klar imens og derefter stege med de sidste 20 minutter.
Hasselback grøntsagsfad med fløde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl kartofler og gulerødder. Skyl squash, og pil rødløg. Skær alle grøntsagerne i tynde skiver.
Hæld fløden op i et ildfast fad (f.eks. et tærtefad). Tilsæt salt, og krydr med peber.
Stil grøntsagsskiverne på højkant oveni fløden i fadet.
Pensl toppen med olie, og drys med lidt ekstra salt og peber.
Bag grøntsagsfadet i ca. 45-50 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne på toppen.
Servér med et lækkert stykke svinemørbrad eller andet kød til. Vil du have salat til, kan jeg anbefale denne luksus salat til mørbrad.
Se også:
Lækker gæstemadRomantisk middag til kærestenLækker middag til veninderne
Kan man lave retten i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave de flødebagte grøntsager nogle timer eller dagen før, de skal serveres. Dæk dem blot til med stanniol, inden de skal genopvarmes før servering. Kødet derimod er bedst at tilberede umiddelbart inden servering, så det er så saftigt og lækkert som muligt.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug for grøntsagsfadet:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for grøntsagsfadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 468 kcal | 1873 kcal |
Kulhydrat | 42 g | 169 g |
Protein | 7 g | 30 g |
Fedt | 28 g | 113 g |
Næringsindhold for den svinemørbrad jeg serverede for mine gæster
Se opskriften på svinemørbraden her
pr. person | hele mørbraden | |
---|---|---|
Kalorier | 321 kcal | 962 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 4 g |
Protein | 37 g | 111 g |
Fedt | 19 g | 57 g |