Lækker lagkage med frugt
Den her lækre lagkage med frugt har bare det hele, og så er den endda virkelig nem at lave. De svampede lagkagebunde med marcipan, de friske frugter og den silkebløde mascarponecreme smager helt fantastisk sammen.
Ingredienser
til 8 personerLagkagebunde med marcipan
- 3 æg
- 180 g sukker
- 50 g marcipan
- 110 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Mascarponecreme
- 3 dl fløde
- 250 g mascarpone
- 1 spsk Amaretto (kan udelades)
- skal af 1⁄2 citron
- 1 1⁄2 spsk citronsaft
- 1 vaniljestang
- 75 g flormelis
Frugt
- 300 g jordbær
- 170 g hindbær
- 125 g blåbær
- 2 kiwier
- 1 nektarin (eller fersken)
Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen fint - det er nemmest, hvis marcipanen er helt kold, så kom den evt. i fryseren en times tid, inden du går i gang. Pisk marcipanen i æggesnapsen.
Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen. Fold det forsigtigt i dejen, til det lige er blandet sammen.
Smør en springform på 18 cm i diameter, og kom bagepapir i bunden. Hæld dejen op i springformen, og bag bundene i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af i formen.
Mascarponecreme:
Pisk fløden til skum i en skål. Kom mascarpone op i en anden skål sammen med Amaretto og citronskal og -saft.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og brug lidt af flormelisen til at skille dem fra hinanden. Kom vanilje og flormelis op i skålen til mascarponen, og pisk det kortvarigt til en glat masse.
Vend forsigtigt flødeskummet i mascarponen.
Opbygning af lagkagen:
Skyl jordbær, hindbær og blåbær. Fjern toppen af jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Skær evt. også hindbærrrene i halve, hvis de er meget store. Skræl kiwi, halvér dem, og skær dem i skiver. Skyl nektarinen, og skær den i skiver.
Flæk lagkagebunden i to, og læg den ene halvdel på et kagefad. Fordel halvdelen af mascarponecremen og frugten ovenpå, og læg den anden bund på. Pres let, så bunden ligger fast. Fordel den sidste halvdel af creme herpå, og placér den sidste halvdel frugt på toppen.