Lækker spidskålssalat med creme fraiche og avocado
Kanongod spidskålssalat med creme fraiche og avocado, der udgør en mega lækker og cremet dressing, som indhyller fintsnittet spidskål, cherrytomater og frisk agurk. En simpel salat, der virkelig vinder på smagen.
Ingredienser
til 2 personer- 1 avocado
- saft af 1⁄2 limefrugt
- 1⁄2 fed hvidløg
- 50 g creme fraiche
- salt
- peber
- 1⁄4 spidskål
- 175 g cherrytomater
- 1⁄4 bdt forårsløg
- 1⁄4 agurk
Start med avocadodressingen
Halvér avocadoen, og fjern stenen i midten. Tag frugtkødet ud med en ske, og kom det op i en skål.
Pres limesaft over. Pil hvidløg, og riv det på den helt fine side af rivejernet.
Mos avocado, limesaft og hvidløg godt sammen.
Rør creme fraichen i dressingen, og smag den til med salt og peber.
Snit spidskål og grøntsager og bland salaten sammen
Skyl spidskål, og skær den grove stok fra. Snit spidskålen fint, og bland den godt sammen med avocadodressingen.
Skyl cherrytomater, forårsløg og agurk. Skær cherrytomater i kvarte. Snit forårsløg fint, og skær agurken i små tern.
Bland grøntsagerne i spidskålssalaten - så er den klar til servering.
Se også:
Denne spidskålssalat med den lækreste mormordressing.
Hvad passer salaten til?
Salaten kan serveres til det meste, men den er særligt god til retter med mexicansk islæt, såsom disse:
Mexicansk farsbrødLækker kylling i fad med ris og ostNem mexicansk one pot med oksekød og ris
Næringsindhold for spidskålssalat med avocado og creme fraiche
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 65 kcal | 202 kcal | 404 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 12 g | 23 g |
Protein | 2 g | 5 g | 9 g |
Fedt | 4 g | 14 g | 27 g |