Lækre grøntsager i ovn
Mega lækre grøntsager i ovn med masser af dejlige krydderier samt en skøn blanding af smør og olie, der giver en fantastisk smag. De ovnbagte grøntsager er suverænt gode som tilbehør, men de kan også sagtens serveres som en god gang biksemad, evt. med rester af en steg, et stykke kylling eller et spejlæg til.
Video: Nem tilberedning af grøntsager i ovn
Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige i denne korte video, hvor nemt det er at lave de lækre bagte grøntsager.Ingredienser
til 6 personer- 1 kg kartofler
- 8 gulerødder
- 1⁄2 squash
- 1⁄2 aubergine
- 1 peberfrugt
- 3 løg
- 1 spsk tørret timian
- 2 spsk paprika
- 1⁄2 tsk hvidløgspulver
- 1 1⁄2 spsk salt
- 60 g smør
- 1 dl olie
Sådan laver du de ovnbagte grøntsager
Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i små tern på ca. 1x1 cm. Skræl gulerødderne, og skær dem i stykker, der er lidt større end kartoflerne.
Skyl squash og aubergine, skær dem igennem på langs, og fjern de våde kerner. Skær begge dele i tern på størrelse med gulerødderne. Skyl peberfrugten, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær også denne i tern. Pil løgene, og skær dem i små både.
Kom alle grøntsagerne op i en skål, tilsæt krydderier, og vend det godt rundt, så krydderierne fordeles.
Smelt smørret (det gøres nemt i mikroovnen), og bland det med olien. Hæld det over grøntsagerne, og bland det grundigt. Hæld grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir. Ligger grøntsagerne meget tæt, skal du nok bruge to bageplader.
Bag i grøntsagerne ved 225 grader i ca. 25 minutter. Skru derefter helt op for varmen, og tænd for ovnens grillfunktion. Giv grøntsagerne yderligere 5 minutter i ovnen, til de er helt gyldne.
Se også:
Sådan laver du lækre stegte grøntsager på panden.
Næringsindhold for de bagte grøntsager
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 425 kcal | 2549 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 243 g |
Protein | 6 g | 36 g |
Fedt | 25 g | 147 g |
Kan man bruge andre grøntsager?
Ja, du kan sagtens variere de råstegte grøntsager til at inkludere lige den slags grønt, du bedst kan lide. Sørg blot for at skære de hårde grøntsager (f.eks. rodfrugter) ud i en størrelse på ca. 1x1 cm, og skær de blødere grøntsager lidt større, så de er færdigstegte på samme tid.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Middelhavskøkkenet
Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen: