Lækre kanelsnegle
Den lange hævning er hele ventetiden værd, da den gør kanelsneglene lækre og luftige. Lidt sukker i penslingen giver desuden en dejlig sprød og let karameliseret overflade.
Ingredienser
til 15 stk- ca. 15 dl hvedemel
- 2 tsk salt
- 150 g sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 3 dl vand
- 1 dl mælk
- 75 g gær
- 1 æg (stuetemperatur)
Fyld
- smør
- sukker
- kanel
Til pensling
- 1 æg eller vand med sukker
Hæld vand og mælk i en kasserolle, og lun det ved svag varme til stuetemperatur.
Kom størstedelen af hvedemelet i en skål, og gem resten til senere. Tilsæt sukker, salt og vanilje, bland de tørre ingredienser, og smuldr smørret i.
Opløs gæren i den opvarmede vand- og mælkeblanding, og hæld den herefter ned i skålen med melet. Bland det hele grundigt.
Ægget tilsættes, og når du har en lind masse, tilsættes resten af melet, til dejen hænger sammen. Ælt den godt med hænderne eller i en køkkenmaskine.
Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den stå og hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle, så den bliver rektangulær. Smør den med et tyndt lag smør, og drys sukker og kanel på toppen. Jo mere sukker, du bruger, desto sødere bliver kanelsneglene.
Rul dejen sammen på den lange side, og pas på ikke at rulle den for stramt.
Skær rullen i skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk kanelsneglene med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Kanelsneglene skal pensles med et tyndt lag koldt vand, evt. med lidt sukker i, eller med pisket æg.
Bag dem ved 200 grader i ca. 8 minutter afhængigt af ovnen.
Jeg kan også anbefale den populære kanel-stjernekage