Lakseroulade med rygeost, rødløg og krydderurter
En dekorativ lakseroulade, som med rygeost, rødløg og grønne krydderurter også er en fantastisk frisk af slagsen. Det er slet ikke så svært at få den perfekt, når du har lært metoden. God som forret eller et flot indslag til buffeten.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g røget laks (i skiver)
- 125 g rygeost
- salt
- peber
- husholdningsfilm
- 1 rødløg
- 1 bdt purløg
- 1⁄2 bdt dild
Rul et par stykker film ud, så de overlapper hinanden. Læg lakseskiverne ovenpå - ligeledes så de overlapper hinanden og danner et firkantet tæppe.
Smør forsigtigt rygeosten ud på laksen. Drys med salt og peber.
Sådan ruller man en lakseroulade:
Rul forsigtigt lakserouladen. Det er nemmest at gøre ved at løfte op i husholdningsfilmen i den ene side, og så gradvist lade filmen slippe laksen, mens der rulles (se billede). Når den er rullet helt sammen, rulles den ind i filmen, og lægges i fryseren i en times tid (så er den mere fast og stabil når den skal skæres i skiver). Man kan også lægge den i køleskabet, men så går der længere tid (f.eks. natten over).
Hak rødløg fint og klip også purløg fint.
Skær lakserouladen i skiver lige inden servering. Drys med rødløg og purløg, og pynt med dildkviste.
Man kan også vælge at rulle de hakkede krydderurter og rødløg med ind i lakserullen, men jeg synes det bliver en flottere servering, når det anrettes som ovenfor.