Lammekølle med tzatziki og andet tilbehør
Lammekøllen er tilberedt med hvidløg og rosmarin, som bringer en dejlig smag frem i kødet. Tzatzikien og kartoflerne er perfekt tilbehør og en lille salat samt et glas rødvin til er prikken over i'et.
Ingredienser
til 5 personer- 2 kg lammekølle
- 5 fed hvidløg
- 2 citroner
- 1 dl olie
- 2 dl hønsebouillon
- frisk rosmarin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- salt
- peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler (små)
- salat (jeg kan anbefale denne salat til lammekølle)
Tzaziki
- 800 ml græsk yoghurt (2%)
- 2 agurker
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- salt
Forvarm ovnen til 200°C.
Rens kødet for sener og fedt, ved at skære det fra.
Press saften fra citronerne og lav en marinade af citronsaft, olie og hønseboulion.
Skær hvidløgsfedene i kvarte og skær "lommer" i lammekøllen hvor de så presses ind sammen med små kviste af frisk rosmarin.
Læg køllen i et ovnfast fad og hæld marinaden over og krydr køllen med oregano, salt, peber og paprika.
Stil stegen i ovnen i 45 min.
Rens kartoflerne og skær dem i skiver og tilsæt til stegeskyen efter de 45 min er gået. Skru varmen ned til 160°C og lad det stege i ca. 45 min. mere (tjek gerne med et stegetermometer så du får den helt rigtige tilberedning).
Tag stegen ud og pak det ind i sølvpapir og dernæst et viskestykke. Stil til siden indtil kartoflerne er klar, skru evt. temperaturen op til 200°C igen.
Lav tzatzikien ved at rive agurkerne på et rivejern og presse væden fra. Bland græsk yoghurt i sammen med presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Skyl salaten.
Skær stegen i skiver og server med kartofler, tzatziki, salat og evt. et godt glas rødvin.
Se også:
Opskrift på perfekt stegt lammekølle i ovn