Langtidshævet focaccia
Dette skønne focaccia er lavet med en langtidshævet dej, der giver en ekstra saftig krumme. Dejen tager ikke mere end 5 minutter at bikse sammen, og så skal den bare stå på køl, til den skal bages.
Ingredienser
til 1 bradepande- 10 g gær
- 2 tsk salt
- 20 g sukker
- 5 1⁄2 dl vand
- 150 g fuldkornsmel
- 450 g hvedemel
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk vand
- 2 spsk havsalt
- friske krydderurter
Sådan laver du det bedste koldhævede focaccia
Opløs gær, salt og sukker i vandet. Bland de to slags mel i, og sæt dejen i køleskabet i 12-24 timer.
Kom bagepapir i en bradepande (den, der passer til ovnen), og kom lidt af olivenolien i bunden. Hæld dejen i bradepanden, og tryk den ud mod hjørnerne. Lad den hvile i 30 minutter.
Tryk igen dejen ud mod hjørnerne, så den fylder hele bradepanden. Gør dejen fugtig med de ekstra spiseskefulde vand, og hæld derefter olivenolien over. Hold lidt tilbage, som du skal bruge til at pensle den færdigbagte focaccia med.
Tryk fingerspidserne ned i dejen, så olien lægger sig i de små huller. Drys med havsalt og friske krydderurter (jeg brugte timian og rosmarin), og lad dejen hvile i yderligere 30-40 minutter, mens du varmer ovnen op til 225 grader.
Bag den langtidshævede focaccia i 12-15 minutter, så den bliver flot og gylden på toppen. Pensl den færdigbagte focaccia med lidt ekstra olivenolie.
Se også:
Focaccia brød i bradepande med lækker topping