Lasagne uden pasta
En lækker lasagne kan sagtens laves uden pasta. Her er lasagneplader erstattet af aubergineskiver, som giver masser af saft og smag. Med hytteost i stedet for bechamelsauce er den ikke bare fattigere på kulhydrater, men også på fedt.
Ingredienser
til 6 personer- 3 auberginer
- rapsolie
- 5 gulerødder
- 2 løg
- 1 hoved broccoli
- 400 g hakkede tomater
- 280 g tomatpuré
- 1 kg hakket kød
- salt
- peber
- basilikum
- 1 kg hytteost
- revet ost
Salat som tilbehør
- 1 ps blandet salat
- 1 agurk
- 2 tomater (store)
- 2 peberfrugter
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær auberginerne på langs i skiver på ca. 1 cm. Strø begge sider af skiverne med salt og peber. Opvarm olie på en pande og steg aubergineskiverne i det til de tager farve. Det kan tage lidt tid. Læg de stegte auberginer til side.
Lav kødsovsen:
Brun det hakkede kød godt i olie i en stor gryde. Hak gulerødder og løg fint. Kom det i gryden. Skær broccolien i passende stykker og kom dem i gryden. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater (al væsken behøver ikke kommes i). Smag sovsen til med salt, peber og basilikum. Lad det koge op og stil derpå gryden til side.
Tag et stort, ildfast fad og smør det med olie. Læg et lag af aubergineskiver i bunden og derefter et lag kødsovs. Læg et lag hytteost over kødsovsen. Gentag dette så mange der er plads til i fadet. Afslut med kødsovs og drys revet mozzarella over.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 min.
Imens kan du evt. lave en simpel salat som tilbehør: Skyl salaten. Skær tomater, peberfrugt og agurk i tern. Bland det.
Server salaten til lasagnen uden pasta.
- Publiceret d.
- 29.03.14.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne