Lasagne med spinat og skinke
Virkelig nem og skøn lasagne med masser af spinat og skinkestrimler samt en lækker sauce af hytteost. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du erstatte den hjemmelavede tomatsauce med en færdiglavet af slagsen. Så kan du have lasagnen klar på et øjeblik.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- lidt olie
- 2 ds hakkede tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk sukker
- 1⁄2 bouillonterning
- 450 g hytteost
- 2 æg
- salt
- peber
- 300 g skinkestrimler
- 450 g frossen hakket spinat (optøet)
- ca. 6 lasagneplader
Forvarm ovnen til 200 grader.
Hak løg og hvidløg fint, og steg det på en pande med lidt olie, til løgene er nærmest gennemsigtige - de må endelig ikke tage farve. Tilsæt tomater, oregano, basilikum, sukker og bouillonterning, og kog det op. Lad det simre 10-15 minutter.
Blend imens hytteosten med æg, og krydr med salt og peber. Smag også tomatsaucen til med salt og peber.
Kom 1/3 af tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad, og fordel 1/3 af skinkestrimlerne ovenpå. Knug det overskydende vand ud af den optøede spinat, og kom 1/3 af det ovenpå tomatsaucen og skinkestrimlerne i fadet. Fordel til sidst også 1/3 af hytteostblandingen ovenpå, og top med lasagneplader. Fortsæt sådan med de to sidste lag.
Sæt fadet i ovnen, og bag lasagnen i 30-35 minutter.
- Publiceret d.
- 15.06.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne ›
- Lasagne med spinat