Limemousse
Denne lette, luftige og lysegrønne limemousse er et friskt alternativ til den klassiske citronfromage. Den syrlige limesaft bliver afbalanceret af rørsukker i en dessert, hvor det traditionelle præsenteres i en moderne fortolkning.
Ingredienser
til 6 personer- 3 blade husblas
- 1 1⁄2 dl limesaft (spæd evt. op med vand hvis du ikke har limesaft nok)
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 250 g creme fraiche 38%
- 150 g rørsukker
- skal af 1 økologisk limefrugt (Revet)
Udblød husblassen i kold vand.
Kom limesaften i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret. Varm væsken op til sukkeret er opløst og tag gryden af varmen.
Vrid husblassen for overskydende vand, kom det i gryden og rør til det er opløst.
Lad siruppen (grydens indhold) afkøle.
Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen til det er opløst.
I en anden skål piskes creme fraichen let. Derefter piskes limesiruppen i.
Vend forsigtigt limemassen i æggehviderne.
Kom limemoussen i portionsglas og stil dem på køl i minimum 3 timer.
Riv limeskal over moussen inden servering.