Low carb grøntsagspizzaer med rester af grøntsagsmos
Små lækre low carb grøntsagspizzaer med kylling, grøntsager og smeltet mozzarella. Mini-pizzaerne laves med rester af grøntsagsmos, så man undgår madspild uden at skulle spise det samme flere dage i træk.
Ingredienser
til 4 personerPizzabunde
- 600 g grøntsagsmos (svarer ca. til én portion af denne opskrift)
- 4 æg
- 50 g revet mozzarella
- lidt olie til stegning
Fyld
- ca. 280 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 125 g cherrytomater
- 1 peberfrugt
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 175 g tomatpassata
- 120 g revet mozzarella
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader.
Krydr kyllingeinderfileterne til fyldet med salt og peber, og kom dem op i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Steg kyllingeinderfileterne i ca. 20 minutter, til de er færdigtilberedte.
Pizzabunde
Pisk grøntsagsmosen sammen med æg og revet mozzarella.
Varm olie op på en pande ved middel varme, og sæt små klatter af mosen på panden (jeg kunne stege fire pandekager ad gangen). Spred dem lidt ud, og steg dem, til de er gyldne på hver side. Det er vigtigt at lade dem stege relativt lang tid, inden de vendes, da de ellers vil falde fra hinanden.
Læg pandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir i takt med, at de bliver færdige. Forbered de øvrige ingredienser, imens resten af ingredienserne forberedes.
Færdiggørelse af pizzaerne
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i skiver. Skyl peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint.
Smør grøntsagspandekagerne med tomatpassataen, og fordel peberfrugt og forårsløg ovenpå. Riv eller skær kyllingen i mindre stykker, og læg dem ovenpå pizzaerne. Drys mini-pizzaerne med revet mozzarella, og top med cherrytomater.
Bag grøntsagspizzaerne i 12-15 minutter ved 210 grader, til osten er smeltet og gylden.
Hvor mange pizzaer giver opskriften?
Opskriften giver ca. 12-14 små pizzaer, og hvis de spises med tilbehør, f.eks. denne spidskålssalat, passer det fint med tre mini-pizzaer per person.