Luftige teboller
Bløde teboller med en luftig krumme og et hint af kardemomme, der får bollerne til at dufte helt vidunderligt. Server dem f.eks. med lidt smør og en kop dampende te, kaffe eller varm kakao.
Ingredienser
til 12 stk- 2 dl vand
- 1 æg
- 25 g gær
- 40 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 450 g hvedemel
- 50 g smør (stuetemperatur)
- 3⁄4 tsk salt (fint)
Pensling
- vand
- mælk
Bland vand og æg, og opløs gær og sukker heri. Tilsæt kardemomme og derefter hvedemelet lidt ad gangen, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen, og lad den hvile i ca. 10-15 minutter.
Kom dejen ud på bordet, og tilsæt det bløde smør og salt. Ælt det ind i dejen. Du skal være lidt tålmodig, for dejen er meget klistret de første minutter. Når dejen hænger sammen og er ensartet, kan du tilsætte det sidste mel.
Form dejen til boller, og lad dem hæve i 40-50 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl bollerne med vand, og bag dem i ca. 12 minutter (afhængigt af ovnen), til de er gyldne på toppen. Pensl dem med mælk, når de kommer ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
Hvis du ikke skal spise tebollerne med det samme, kan du med fordel komme dem i en tætlukket plastikpose.