Luftige burgerboller
Det her er de mest luftige burgerboller, jeg længe har smagt. De slår til enhver tid de færdigkøbte, og så er de endda simple at lave. Hvis bollerne har ligget et par dage, kan de sprayes med lidt vand og ristes. Så bliver de friske igen.
Ingredienser
til 6 stk- 4 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 g smør
- ca. 600 g hvedemel
- æg til pensling
- sesamfrø
Lun mælken, og smuldr gæren heri. Kom salt og sukker i, og bland det godt sammen.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Bland det så i mælken.
Kom lidt mel i ad gangen, imens der æltes godt – jeg har lavet dejen på en røremaskine, så måske skal der lidt mere eller mindre mel i, hvis den æltes i hånden.
Lad dejen hæve i 1 time, og ælt den så igennem igen. Form burgerbollerne, og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Pensl bollerne med æg, og drys sesam på toppen. Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Brug f.eks. burgerbollerne til at lave en lækker burger med pulled chicken eller en ribbensandwich.
Næringsindhold for burgerbollerne
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 458 kcal | 2747 kcal |
Kulhydrat | 74 g | 442 g |
Protein | 15 g | 88 g |
Fedt | 10 g | 60 g |
Kan man udelade smørret?
Det kan man sikkert godt, men jeg vil ikke anbefale det. Smørret giver både smag og er med til, at gøre burgerbollerne mere luftige.
Det er bl.a. også derfor, at brioche burgerboller er så lækre og luftige - de indeholder nemlig masser af smør.