Macarons med lakrids
I Paris har Ladureé bagerierne været kendte for at sælge macarons i omkring 150 år. Du behøver dog ikke tage til Frankrig for at opleve den søde og fashionable konfekture. Du kan også lave dem selv! Denne variant har et forfriskende strejf af hindbær og fyldet en smag af chokolade og lakrids.
Bemærk: Fyldet skal stå på køl i min. 5 timer og kan evt. laves dagen før.
Ingredienser
- 150 g mandler
- vand kogende)
- 300 g flormelis
- 4 1⁄2 æggehvider
- 5 spsk frysetørret hindbær (fås i special forretninger)
- 75 g sukker
- ca. 4 dråber rød pastafarve
Fyld
- 150 g chokolade med lakrids (f.eks. fra Toms)
- 1 1⁄2 dl piskefløde
Fyldet laves ved at komme fløden og chokoladen i en gryde og smelte det ved svag varme til det er en jævn masse. Stil til afkøling i køleskabet i minimum 5 timer.
Kagerne:
Kom mandlerne i en skål og kom kogende vand over. Efter 5 minutter kan mandlerne smuttes. Kom herefter mandlerne i en blender og blend dem fint. Tilsæt frysetørret hindbær og flormelis. Blend igen.
Kom æggehviderne i en skål og pisk i 2 minutter. Kom så sukker i lidt ad gangen og pisk imens. Når alt sukkeret er tilsat, piskes der yderligere 15 minutter.
Vend forsigtigt indholdet fra blenderen sammen med æggehviderne med en dejskraber. Tilsæt så farven og vend igen. Vær opmærksom på at de bliver lysere, når de bages.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små klatter ud på en bageplade med bagepapir - de skal ca. være 4-5 cm i diameter. Lad dem stå i en time.
Bag dem i 25-30 minutter ved 140 grader.
Mens kagerne bages, tages fyldet ud og der røres lidt i det.
Smør lakrids-fyldet på halvdelen af de bagte macarons og saml med den anden halvdel af kagerne.
Hvis du ikke spiser dem med det samme, skal de opbevares i en lufttæt beholder.