Macarons med mynte
Macarons er især blevet populære blandt danskere i løbet af de seneste år. Det er der gode grunde til. Fra første øjekast er de farverige, appetitvækkende og utroligt dekorative på dessert- eller kaffebordet. De findes i et hav af varianter, denne er en klassiker, hvor sødmen suppleres med en liflig myntearoma.
Ingredienser
- 100 g mandler
- vand (kogende)
- 3 æggehvider
- 50 g sukker
- 200 g flormelis
- 4 dråber grøn pastafarve
- 2 dråber pebermynteessens
Fyld
- 125 g chokolade med mynte (hakket)
- 1 dl piskefløde
Fyldet:
Lav fyldet i god tid (gerne dagen før), da det skal trække nogle timer i køleskabet.
Fyldet laves på følgende måde: Kom fløde og chokolade i en gryde og smelt ved lav varme. Kom blandingen i en bøtte eller skål og stil den i køleskabet.
Dejen:
Kom mandlerne i en skål og tilsæt det kogende vand. Smut mandlerne når vandet er kølet lidt af.
Kom mandlerne i en blender og blend til fint "mandelmel". Tilsæt flormelis og blend igen.
Kom æggehviderne i en skål og pisk dem lidt. Kom sukker i - lidt af gangen - og pisk imens. Pisk i yderligere 10 minutter.
Vend forsigtigt mandelblandingen i æggemassen. Tilsæt lidt grøn farve og pebermynteessensen. Vend forsigtigt igen.
Fyld massen i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i hjørnet. Sprøjt massen ud i små cirkler af 4-5 cm på en bageplade med bagepapir og lad dem trække i en time.
Tag fyldet ud og rør lidt i det. Bag kagerne ved 140 graden i små 30 minutter.
Kom mynte-fyldet på halvdelen af kagerne og sæt dem sammen med den anden halvdel. Kagerne kan opbevares i køleskabet i en lufttæt bøtte.