Italiensk pastaret
Denne italienske pastaret med dejlige stykker af smeltet ost er en simpel variant af spaghetti bolognese. Den krydrede kødsovs giver smag til pastaen, og retten kan laves i løbet af ingen tid.
Ingredienser
til 3 personer- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 400 g hakket oksekød
- 2 ds hakkede tomater
- 4 dl vand
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- 250 g pasta (f.eks. penne)
- salt
- peber
- 50 g revet parmesanost
- 125 g mozzarella ost eller ricotta
- Evt. friskhakket persille til pynt
Sådan laver du den italienske pastaret
- Hak hvidløg fint, og svits det i olien i en sauterpande (eller gryde - hvis du laver retten til mere end 3 personer, er det bedst med en gryde).
- Kom det hakkede oksekød i, og brun det.
- Tilsæt hakkede tomater, vand, oregano og basilikum. Krydr med salt og peber.
- Rør pastaen i, og lad retten simre i 10-15 minutter, eller til pastaen er kogt.
- Rør parmesanen i pastaretten, og læg skiver/klumper af mozzarella/ricotta på toppen. Lad det smelte - så er retten færdig.
- Drys evt. med friskhakket persille ved servering.
Se også:
One pot pasta med oksekød og pikantostLasagnesuppe med hakket oksekød