Maltboller
Gode maltboller som er dejligt luftige selvom de også indeholder fuldkornsmel.
Ingredienser
til 8 stk- 25 g gær
- 4 dl vand (lunkent)
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 150 g fuldkornshvedemel
- 50 g maltmel
- ca. 300 g hvedemel
Smuldr gæren ud i vandet i en skål. Rør indtil gæren er helt opløst. Lad det hvile et par minutter inden olie og salt tilsættes.
Rør fuldkornsmel og maltmel i. Bland derefter hvedemelet i, lidt af gangen. Dejen er ret klistret, så den kan godt være lidt svær at ælte, men ælt den gerne et par minutter.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader.
Brug et par spiseskeer til at forme dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir - dejen/bollerne skal ikke æltes mere.
Bag maltbollerne ved 250 grader i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter (afhængig af ovn).
Lad boller køle lidt af på en rist inden de spises. De kan også bages i forvejen.