Broccolisalat med mango
De søde stykker mango tilføjer lidt eksotisk til denne dejlige broccolisalat, der kan serveres både med og uden dressing. De sprøde mandler, den bløde mango og de friske forårsløg klæder virkelig hinanden - både i smag og konsistens.
Ingredienser
til 3 personer- 1 hoved broccoli
- 1 mango
- 1 bdt forårsløg
- 50 g mandler
- 50 g rosiner
Dressing
- 2 spsk brun farin eller sukker
- 2 spsk karry (mild)
- salt
- peber
- 2 dl olie
- saften fra 1⁄2 limefrugt
Sådan laver du broccolisalaten
Skyl broccolien, og skær den i mindre stykker. Kog dem i 2-4 minutter i let saltet vand - de skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra, og lad broccolien køle af.
Skær skrællen af mangoen, og skær det gule frugtkød i tern. Undgå den hårde kerne inde i midten.
Skyl forårsløgene, og snit dem.
Rist evt. mandlerne på en tør pande (kan undlades). Bland dem i broccolisalaten sammen med rosinerne.
Dressing der passer rigtig godt til mango
Bland brun farin/sukker sammen med karry. Tilsæt salt og peber.
Rør olien i lidt ad gangen - start med en lille smule, og rør, indtil farinen har optaget det, før der tilsættes mere olie.
Smag dressingen til med limesaft, og evt. mere salt og peber. Servér den til broccolisalaten.
Se også:
Spidskålssalat med mango