Chiagrød med mango
Dejlig chiagrød med en sødlig smag af mango, som gør grøden ekstra velegnet til dessert. Den kan selvfølgelig også serveres til morgenmad eller som et lækkert mellemmåltid - evt. med et drys mandler og lidt frisk frugt.
Prøv også: Overnight grød med skyr og chia
Ingredienser
til 2 personer- 1 mango
- 4 spsk chiafrø
- 2 dl mandelmælk eller sojamælk, rismælk eller alm. mælk
- evt. 1 tsk vaniljepulver
Topping
- mango i tern eller anden frisk frugt (f.eks. hindbær, ananas, kiwi, banan osv.)
- mandler eller müsli
Skær mangoen rundt om den hårde sten/kerne i midten. Skrab det gule frugtkød af skrællen med en ske, eller skær det af med en kniv. Kom det i en skål og blend det med en stavblender (en alm. blender, minihakker eller foodprocessor kan også sagtens bruges).
Bland chiafrø og mandelmælk sammen med den blendede mango. Tilsæt evt. vaniljepulver.
Dæk chiagrøden til, og lad den trække i køleskabet natten over.
Rør i grøden inden servering, og spis den f.eks. med mandler og mango (eller anden frisk frugt) i tern.