Mangosalat med lime, sesam og persille
Denne skønne mangosalat er på en gang sød og frisk. Blandingen af syrlig lime, ristede sesamfrø og friskhakket persille spiller fantastisk sammen med den bløde mango, cremet avocado og tynde skiver frisk chili. Særligt velegnet til fisk og skaldyr.
Ingredienser
til 2 personer- 2 spsk sesamfrø
- 1 mango
- 1 avocado
- 1⁄2 limefrugt
- 1⁄2 rød chili
- 1 håndfuld persille (stor)
Fremgangsmåde
- Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne. Vær opmærksom, for de kan let få for meget. Lad dem køle af på en kold tallerken.
- Skær mango og avocado i mundrette stykker. Pres limesaft udover, og vend det rundt, så avocadoen beholder sin smukke grønne farve.
- Skær chili i tynde strimler (uden at bruge kernerne). Kom chilistrimlerne i salsaen.
- Skyl og hak persille, og kom det i som det sidste. Vend det hele rundt, drys med de ristede sesamfrø, og server straks.
Tip:
Jeg serverede mangosalaten til disse hvidløgsmarinerede rejer, og det smagte super lækkert sammen. Du kan også prøve at blande den med plukket, rå fisk – så har du en lækker ceviche.