Marcipankiks
De knasende kerner gør disse lækre marcipankiks ekstra sprøde, og du kan give dem lidt ekstra kant ved at tilføje lakridspulver. Sprødheden bevares bedst ved at opbevare marcipankiksene i en pergamentbeklædt småkagedåse.
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl havreklid
- 2 dl havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 3 spsk mel
- 2 tsk bagepulver
- 200 g marcipan
- 1 æg
- 1 1⁄2 dl flydende margarine
Variation med lakrids
- 5 tsk lakridspulver
Bland de tørre ingredienser.
Riv marcipanen og tilsæt denne sammen med æg og flydende margarine (gerne flydende margarine med olie).
Saml dejen mest mulig - den vil ikke hænge helt sammen, men det vil den efter opbevaring ½ times tid i køleskab.
Tag dejen ud af køleskabet og ælt den sammen.
Del dejen i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være som kiks.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og skær marcipankiksene i den størrelse, du ønsker - du skal ikke skille dem ad, før de er bagt.
Bag kiksene i ca. 10 minutter ved 180 grader.
Lad marcipankiksene køle lidt af. Inden de er helt kolde, kan du skære dem igen, så de kan brækkes fra hinanden uden at gå i stykker.
Marcipankiks med lakrids:
Kom al lakridspulveret i dejen, eller kom halvdelen i dejen og den anden halvdel på toppen af kiksene inden bagningen.
Inden bagning kan du også drysse marcipankiksene med blå birkes.