Marcipanroulade med nougat og appelsin
Den her marcipanroulade med nougat og appelsin er den helt perfekte værtindegave. Den smager skønt af Grand Marnier, og så er den pyntet smukt med mørk chokolade og kandiseret appelsinskal.
Ingredienser
til 1 stk- 300 g marcipan
- 3 spsk Grand Marnier
- 150 g nougat
- 2 spsk appelsinskal (kandiseret og finthakket)
- 150 g mørk chokolade med orangesmag
- appelsinskal i strimler (kandiseret)
Ælt marcipan og Grand Marnier sammen til en ensartet masse. Rul den ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel på ca. 17 x 25 cm.
Smelt nougat over vandbad. Tilsæt finthakket kandiseret appelsinskal, og fordel nougatmassen på marcipanpladen. Sæt pladen på køl, til nougaten er nogenlunde stivnet.
Rul marcipanrouladen sammen. Brug bagepapiret til hjælp. Stil marcipanrouladen på køl, til den har sat sig. Det kan godt tage lidt tid.
Smelt den mørke chokolade med orangesmag over vandbad. Brug en pensel til at pensle den smeltede chokolade på marcipanrouladen. Pynt med kandiseret appelsinskal, mens chokoladen endnu er flydende.
Opbevar marcipanrouladen på køl, til den skal serveres.