Marinade til laks
Virkelig god opskrift på marinade til laks i 2 super lækre varianter. Vælg selv, om det skal være en dejlig honningmarinade eller en asiatisk sojamarinade, der skal gøre laksen ekstra lækker.
Ingredienser
til 3 personerMulighed 1: Honningmarinade
- 4 spsk honning
- 2 spsk sennep
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk olie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- evt. 2 tsk dild eller purløg
Mulighed 2: Asiatisk marinade
- 3 spsk sojasauce eller teriyaki
- 1 spsk limesaft
- 4 tsk brun farin eller honning
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 tsk ingefær
- 1⁄2 tsk chili (kan undlades)
- evt. 1 spsk sesamfrø
Mulighed 1: Honningmarinade
Rør honning, sennep og citronsaft sammen, og pisk olien i lidt ad gangen.
Tilsæt salt, og krydr med peber.
Hak evt. dild eller purløg fint, og rør det i marinaden.
Smør laksen godt ind i marinaden, og lad den marinere minimum 30 minutter på køl.
Mulighed 2: Asiatisk marinade til laks
Bland soja (eller teriyaki), limesaft og brun farin sammen. Pres hvidløget i.
Riv ingefær fint, og hak chilien fint - rør begge dele i marinaden. Tilsæt evt. sesam.
Hæld marinaden over laksen, og lad den marinere i køleskabet i minimum 30 minutter - vend gerne laksen rundt i marinaden undervejs, så begge sider bliver godt dækket.
Vil du hellere have en god rub til laks?
Så se denne opskrift på krydderi til laks.
Sådan tilbereder du marineret laks
Få tips til, hvordan du tilbereder de marinerede laksefileter helt perfekt herunder:
På pande
Se her hvordan du steger laks på panden. Imens laksen steger på panden, kan du med fordel hælde mere marinade på, så fisken bliver rigtig godt karamelliseret.
I ovn
Kom laksefileterne i et ildfast fad, og hæld alt den overskydende marinade over. Sæt fadet i ovnen, og steg laksen i 10-12 minutter ved 200 grader, til den er lige akkurat mør.
Se evt. denne opskrift på tilbehør til laks i ovn, hvis du vil stege laks og tilbehør på samme tid.
På grillen
Det er bedst at grille laksen i en foliebakke, så du undgår, at laksen hænger fast i grillristen. Så kan du også hælde al marinaden ved, så fisken får en ekstra god smag.
Du kan også med fordel grille laksen i stanniolpakker - kom i så fald marinaden i stanniolpakkerne sammen med laksen.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken og det asiatiske køkken
Smag: Honning, sennep, soja
Arbejdstid i køkkenet:
Tid til marinering: 30 minutter (medmindre du laver honning-sennepsmarinaden, som kan tilberedes med det samme)
Næringsindhold for honningmarinaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 170 kcal | 567 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 74 g |
Protein | 1 g | 2 g |
Fedt | 8 g | 29 g |
Næringsindhold for den asiatiske sojamarinade
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 40 kcal | 148 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 17 g |
Protein | 2 g | 6 g |
Fedt | 1 g | 5 g |
3 andre opskrifter på laks med masser af smag
Se også disse lækre måder at tilberede laks på, så det får masser af smag:
Citronmarineret laksLækre laksefileter med teriyaki og sesamLaksepakker i ovn med porre og citron