Mexicansk suppe med kylling og grøntsager
Super dejlig mexicansk suppe, der er fuldstændig proppet med smag. Det sørger grøntsager, cheddarost og dejlige krydderier nemlig for. Suppen er tilmed rigtig nem at lave, så den er perfekt til dage, hvor der skal mad på bordet uden at få sved på panden.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 3 spsk olie
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 1⁄2 squash
- 2 peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 1 1⁄2 spsk spidskommen
- 1⁄2 spsk stødt koriander
- 40 g tomatpuré
- evt. chiliflager
- 1 ds hakkede tomater
- 6 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 1⁄2 dl fløde
- 50 g revet cheddarost
Serveringsforslag
- creme fraiche
- Evt. ekstra revet cheddarost
Sådan laver du den mexicanske kyllingesuppe
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og steg dem i halvdelen af olien i en gryde, til de er gennemstegte. Tag dem op, og sæt dem til side til senere.
Imens kyllingen steger, kan du forberede grøntsagerne.
Skyl forårsløg, og snit dem fint. Gem evt. lidt af den grønne del til servering. Skyl squash og peberfrugt, og skær begge dele i fine tern. Pil og hak hvidløg fint.
Svits grøntsagerne i den resterende mængde olie ved middel varme, til de begynder at blive lidt bløde - det tager ca. fem minutter.
Tilsæt spidskommen, koriander, koncentreret tomatpuré og evt. chiliflager, og svits det med et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater, vand og hønsebouillonterning, og bring det i kog. Rør fløde i, når hønsebouillonterningen er opløst, og lad suppen simre i fem minutter. Tilsæt revet cheddarost, og lad det smelte i suppen. Riv de stegte kyllingefileter i stykker, og kom dem i suppen.
Smag til med salt og peber, og servér gerne suppen med lidt creme fraiche og ekstra revet cheddarost på toppen.
Se også:
Denne fantastiske opskrift på mexicansk kylling i fad med ris.
Madspildstip
Hvis der er rester af peberfrugt, squash og forårsløg, kan du bruge dem i disse super lækre retter:
One pot mexicansk gryderet med oksekød og risGræsk one pot pasta med oksekød og fetaSaftigt kyllingefarsbrød med grøntsager
Næringsindhold for suppe med kylling og grøntsager
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 703 kcal | 2110 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 64 g |
Protein | 37 g | 110 g |
Fedt | 55 g | 164 g |
Næringsberegningen er inklusiv 50 gram creme fraiche og 10 gram cheddar til topping pr. person.