Mexicansk gryderet med kylling
Denne mexicanske gryderet er fyldt med møre stykker kylling, kidneybønner, tomat, løg og hvidløg, og hele herligheden blandes med ris og toppes af med friske forårsløg og cremet avocado.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- ca. 600 g kyllingefilet
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl ris
- 4 dl hønsebouillon
- 1 ds kidneybønner
- 1 ds hakkede tomater
- evt. 2 dl majs
- 1 tsk spidskommen
- evt. 1 tsk chilipulver
- salt
- peber
Topping
- 4 tomater
- 1 bdt forårsløg
- 2 avocadoer
- lidt limesaft eller citronsaft
- 100 g revet cheddarost
- creme fraiche
Sådan laver du mexicansk kyllingegryde
Hak løg og hvidløg fint. Steg det i olien i en gryde.
Skær kyllingen i mundrette stykker, og kom dem i gryden. Rør godt rundt, så de svitses på alle sider.
Skør peberfrugten i små tern, og kom dem i gryden sammen med risene. Lad dem stege et halvt minuts tid, mens der røres.
Tilsæt hønsebouillonen. Hæld væden fra kidneybønnerne, og kom dem i gryden sammen med de hakkede tomater og evt. majs. Tilsæt spidskommen og evt. chili.
Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter, eller til risene er færdige.
I mellemtiden gøres toppingen klar. Halvér tomaterne, fjern de bløde kerner og skær "tomatkødet" i små tern. Snit forårsløgene fint.
Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene, og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Skær det i tern, og pres lidt limesaft eller citronsaft over.
Smag retten til med salt og peber, og servér med toppingen.
Se også:
Jeg kan også anbefale dette mega lækre mexicanske kyllingefad, hvor ovnen klarer størstedelen af arbejdet.
Næringsindhold for gryderetten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 104 kcal | 781 kcal | 3124 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 65 g | 261 g |
Protein | 7 g | 51 g | 203 g |
Fedt | 5 g | 34 g | 137 g |
*Næringsberegningen omfatter også toppingen. Der er beregnet 2 spsk creme fraiche pr. person.