Mint is med chokolade
Denne flotte grønne mint is har lækre stykker af mørk chokolade, der giver en knasende effekt til den ellers bløde og cremede is. Isen er super nem at lave, da ingredienserne blot skal piskes sammen og derefter fryses eller køres på en ismaskine.
Ingredienser
til 1 liter- 130 g sukker
- 6 æggeblommer
- lidt grøn frugtfarve
- ca. 6 tsk pebermynteessens
- 2 1⁄2 dl fløde
- 2 dl sødmælk
- 150 g mørk chokolade (hakket)
Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig masse. Pisk lidt grøn frugtfarve i, så den får den karakteristiske mintfarve. Pisk også pebermynten i.
Pisk fløde og sødmælk i, og smag til sidst til med pebermynteessens, så den smager så meget af mint, som du ønsker.
Kør massen på en ismaskine, og kom den hakkede chokolade i efter ca. 30 minutter. Lad isen køre i alt 45-60 minutter.
Uden ismaskine:
Kom isen i en beholder, og put den i fryseren. Tag isen op hver halve time for at røre i den. Bliv ved, indtil den har samme konsistens som softice, og kom så hakket chokolade i. Lad den derefter fryse helt.