Mørbrad i sennepssovs
Fantastisk opskrift på mørbrad i sennepssovs med fløde. Retten er en smal sag at bikse sammen og er både super god som luksus hverdagsmad eller dejlig gæstemad - den vil uden tvivl vække begejstring i begge sammenhænge.
Ingredienser
til 3 personer- 1 svinemørbrad
- salt
- peber
- ca. 30 g smør
- 1 spsk olie
- 1 løg
- 3 spsk dijonsennep (der kan være stor forskel på styrken af dijonsennep, så start evt. med mindre dijonsennep og smag til efterhånden)
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 4 dl fløde
- saft af 1⁄4 citron
- 1⁄2 spsk sukker
- evt. 1⁄2 bdt persille
Serveringsforslag
- ris (eller blomkålsris, hvis det skal være low carb)
- kartofler (f.eks. ovnkartofler eller knuste kartofler
- pasta
Sådan laver du mørbradbøffer i sennepsovs
- Afpuds svinemørbraden, og skær den i skiver på et par centimeters tykkelse. Bank møbradbøfferne lidt fladere, og krydr dem godt med salt og peber på begge sider.
- Varm olie og smør op på en pande ved høj varme. Brun mørbradbøfferne godt af, når smørret er bruset af. Tag dem op, og læg dem til side.
- Hak løg fint, imens mørbraden brunes af. Skru ned for varmen på panden, og svits løgene ved middel varme, til de er lidt bløde i det.
- Tilsæt dijonsennep, vand og hønsebouillonterning, og bring det i kog. Tilsæt fløde, citron og sukker når hønsebouillonen er opløst. Krydr med salt og peber, og lad sovsen koge i 5 minutter.
- Kom de brunede mørbradbøffer tilbage i sennepssovsen, og lad det simre i ca. 20 minutter, til mørbradbøfferne er møre.
- Skyl persille, hak det, og drys det over retten inden servering.
Jeg kan også anbefale den her:
Kylling i sennepssauce
Hvad hvis man gerne vil have lidt ekstra grønt til?
Hvis der skal lidt ekstra grønt på bordet, er det super lækkert med en broccolisalat, bagte rodfrugter eller stegt spidskål til.
Denne dejlige blomkålssalat eller denne fantastiske spidskålssalat med mormordressing passer også super godt til retten.
Kan retten fryses?
Ja, retten kan sagtens fryses ned.
Næringsindhold for mørbrad i sennepssovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 906 kcal | 2719 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 36 g |
Protein | 42 g | 125 g |
Fedt | 77 g | 232 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve mørbrad-retten - ikke tilbehøret, f.eks. ris, kartofler eller pasta.