Bedste mørbradgryde opskrift
Denne fantastiske opskrift på mørbradgryde er hyggemad, når det er bedst. Mørt kød og bløde champignoner i cremet flødesauce, som kan serveres med alt fra kartofler, til ris eller brød.
Ingredienser
til 4 personer- 1 svinemørbrad
- 2 spsk hvedemel
- salt
- peber
- 200 g bacontern
- 4 løg
- 400 g champignoner
- 2 spsk paprika eller efter smag (jeg brugte det dobbelte, men det var også en meget mild paprika)
- 200 g cocktailpølser eller alm pølser
- 2 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
Tilbehør
- kartoffelmos eller ris
- Evt. hakket persille hvis du savner noget grønt
Sådan laver du den bedste mørbradgryde
Afpuds mørbraden (fjern synlige sener og fedt), og skær den i skiver.
Bland hvedemel, salt og peber i en skål eller i en frysepose. Vend mørbradskiverne deri.
Steg baconternene i en gryde ved middel varme. Når de er gyldne, tages de op og lægges på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle).
Hak løgene, og skær champignonerne i skiver.
Kom mørbradskiverne i gryden, og brun dem i baconfedtet. Tilsæt løg, champignon og paprika. Lad det stege et par minutter.
Tilsæt pølser, hakkede tomater og tomatpure. Lad mørbradgryden koge op, og rør fløden i.
Lad det simre ved svag-middel varme, indtil det har den ønskede konsistens.
Server f.eks. mørbradgryde med kartoffelmos, ris og/eller brød. Drys de sprøde bacontern og evt. frisk persille over ved servering.
Antal kalorier i mørbradgryde
Denne opskrift indeholder ca. 885 kalorier pr. person. Søger du et lettere alternativ, så kan jeg anbefale denne sunde mørbradgryde med 35% færre kalorier.