Müslibarer - nem og lækker opskrift
Skønne hjemmelavede müslibarer med masser af nødder og lækker tørret frugt, der gør dem seje i konsistensen og søde i smagen. Opskriften er tilmed nem, og så kan barerne opbevares længe på køl.
Ingredienser
til 1 portion- 150 g smør
- 200 g sukker
- 150 g honning
- 260 g havregryn
- 25 g hørfrø
- 25 g chiafrø
- 150 g tørrede abrikoser
- 50 g tørrede gojibær
- 75 g mandler
- 75 g pekannødder
Smelt smør, sukker og honning sammen i en gryde. Rør havregrynene i, og rør derefter hørfrø og chiafrø i. Skær de tørrede abrikoser i mindre stykker, og kom dem i sammen med gojibærrene. Hak mandler og pekannødder, og kom dem i.
Kom hele massen i en form foret med bagepapir. Hvis du laver 1 portion, skal du bruge en form på ca. 25x35 cm eller tilsvarende.
Bag massen i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Skær den i mindre stykker, når massen er afkølet. Müslibarerne kan holde sig længe på køl – hvis ellers man kan holde ”snitterne” fra dem.
Tip:
Der kan kommes andre frø og nødder i, ligesom andre tørrede frugter også kan bruges.