Naanbrød med hvidløg
Skønne hjemmebagte naanbrød med hvidløg, der giver smagen et ekstra nøk opad. De er helt perfekte som tilbehør til indiske retter, men de smager nu også dejligt i sig selv, og så kan de sagtens fryses.
Ingredienser
til 8 stk- 15 g gær
- 2 dl mælk (lunken)
- 1 spsk sukker
- 1 1⁄2 dl naturel yoghurt
- 2 spsk smør (smeltet)
- 1 æg
- 475 g hvedemel (+ ekstra til udrulning)
- 1⁄2 tsk salt
Til hvidløgssmør
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk smør (smeltet)
- evt. frisk koriander
Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt sukker, yoghurt, smeltet smør og æg. Rør hvedemel og salt i. Ælt dejen godt i ca. 8 minutter. Hvis du bruger en røremaskine, skal dejen æltes, til den slipper siderne af skålen.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 240 grader med en bageplade indeni.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det angivne antal brød. Rul hvert stykke dej ud, så det er cirka 1/2-1 cm tykt. Jeg lavede brødene lidt firkantede i det, så jeg fik plads til fire på hver plade. Læg naan brødene på et stykke bagepapir.
Pres eller hak hvidløget helt fint, og rør det sammen med det smeltede smør. Hak evt. lidt frisk koriander, og bland det i. Pensl brødene med hvidløgssmørret, og træk bagepapiret over på den opvarmede bageplade.
Bag naanbrødene øverst i ovnen i ca. 3-6 minutter. Hold godt øje med dem, da de hurtigt kan blive brændte. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
Obs!
Brødene kan pakkes ind i et viskestykke, til de skal bruges, men de kan også fint fryses og genopvarmes i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter.