Nem æggekage med blomkål i ovn
Denne nemme æggekage med blomkål, forårsløg og kalkunbacon laves i ovnen, så den er ekstremt simpel at lave og samtidig super sund. Perfekt som nem hverdagsret eller til weekendens brunch.
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 blomkål
- lidt olie
- 4 skiver kalkunbacon (kan sagtens erstattes af almindeligt bacon, hvis du foretrækker det)
- 6 æg
- 3 spsk mælk
- salt
- peber
- 1⁄2 bdt forårsløg
Sådan laver du æggekagen
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær blomkålen i mindre buketter, og kom det op i et ildfast fad. Vend buketterne rundt med lidt olie, og læg kalkunbaconen ovenpå. Sæt fadet i ovnen, og bag det i 10 minutter.
- Pisk imens æg og mælk sammen, og krydr blandingen med salt og peber.
- Skær forårsløg i skiver, og kom dem i æggeblandingen.
- Tag fadet med blomkålen ud af ovnen. Skær den forstegte kalkunbacon i mindre stykker, og kom det tilbage i fadet.
- Hæld æggeblandingen over, og bag æggekagen i 20 minutter, eller til den er helt fast og færdigstegt.
Næringsindhold for æggekage med blomkål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 276 kcal | 829 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 15 g |
Protein | 23 g | 68 g |
Fedt | 18 g | 54 g |