Nem appelsindessert i glas
Rigtig flot og bedst af alt nem appelsindessert med knasende bastognekiks, som skaber en dejlig kontrast til den fløjlsbløde mousse med flødeost, vanilje og appelsin. Et lækkert miks af appelsinmousse og cheesecake, der afsluttes middagen med manér.
Ingredienser
til 6 personer- 4 æg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 4 tsk appelsinskal
- 400 g flødeost naturel
- 1 dl appelsinsaft
- 250 g bastognekiks (eller andre krydderkiks)
Forslag til pynt
- flødeskum
- skovsyre
- appelsin (skiver)
Sådan laver du appelsindesserten
- Del æggene i hvider og blommer, og sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål.
- Kom halvdelen af sukkeret op til blommerne. Tilsæt vaniljesukker og appelsinskal til æggeblommerne, og pisk dem til en tyk æggesnaps.
- Pisk flødeosten i blandingen, og pisk dernæst appelsinsaften i lidt ad gangen, så blandingen kan nå at optage det.
- Pisk æggehviderne stive, imens den anden halvdel af sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Pisk, til du har en helt stiv marengs, der holder formen og er blank, men pas på at du ikke får overpisket æggehviderne, så de bliver grynede og begynder at skille.
- Fold marengsen forsigtigt i æggeblommeblandingen.
- Knus bastognekiksene til smulder, og fordel dem i serveringsglassene. Fordel herefter appelsinmoussen i glassene - det er nemmest, hvis moussen er i en sprøjtepose.
- Sæt glassene på køl i minimum 5-6 timer inden servering, så desserterne kan sætte sig.
- Pynt f.eks. med flødeskum, skovsyre og små skiver appelsin.
Se også:
Luftig appelsinfromage