Nem broccolisalat med oliedressing
Ultra nem broccolisalat med en frisk blanding af cherrytomater og agurk samt en skøn olie-eddikedressing, der giver salaten et herligt pift. Salaten er klar på nul komma og passer til alt lige fra kylling, frikadeller, farsbrød og bøffer.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 broccoli
- vand (Kogende)
- 100 g cherrytomater
- 1⁄4 agurk
Oliedressing
- 1 1⁄2 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olie
- salt
- peber
- evt. lidt sukker
Sådan laver du broccolisalaten
Skær broccolihovedet i mindre buketter, og drys med lidt salt. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå et minut. Hæld vandet fra, og lad broccolien dryppe af og køle af.
Skyl cherrytomater, og skær dem i mindre stykker. Skyl agurk, halvér den på langs, og fjern de våde kerner i midten. Skær den i tynde skiver.
Bland broccoli, cherrytomater og agurk sammen i en skål.
Oliedressing
Kom hvidvinseddike og olie på i en lille beholder med låg, og krydr med salt og peber. Ryst det godt sammen. Du kan også piske olien langsomt i hvidvinseddiken.
Tilsæt evt. lidt sukker til dressingen, hvis du vil have den lidt mindre syrlig.
Hæld oliedressingen over broccolisalaten, og server med det samme.
Se også:
Denne ultra nemme broccolisalat med majs og creme fraiche - den kan klart anbefales.
Vil du have en anden dressing til broccolisalaten?
Ønsker du en anden dressing, har jeg fundet disse varianter, som også passer rigtig godt til salaten:
Traditionel dressing til broccolisalatCremet avocadodressingCreme fraiche dressing med krydderurterSuper nem sennepsdressing
Næringsindhold for salaten og dressingen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 243 kcal | 485 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 12 g |
Protein | 4 g | 8 g |
Fedt | 21 g | 41 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften på broccolisalaten og den foreslåede dressing.