Nem gratin med skinke og grøntsager
Luftig og lækker gratin med skinke og dejlige grøntsager i form af squash, rødløg og peberfrugt. Gratinen er lavet med mornaysauce i stedet for den traditionelle opbagning og er derfor mega nem at bikse sammen.
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 squash
- 1 peberfrugt
- 1 rødløg
- 1⁄2 bdt purløg
- 6 æg
- 150 g mornaysauce
- 3⁄4 tsk salt
- 200 g skinkestrimler
- peber
- Lidt olie til at smøre fadet med
Sådan laver du den nemme grøntsagsgratin med skinke
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skyl squashen, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud, og skær den herefter i små tern.
- Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær også peberfrugten i små tern.
- Pil rødløg, og snit det fint. Skyl purløg, tør det godt, og klip eller hak det fint.
- Del æggene i hvider og blommer, og sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål. Rør æggeblommerne sammen med mornaysauce og salt. Rør skinkestrimler og alle grøntsagerne i, og krydr med peber.
- Pisk æggehviderne helt stive, og fold dem dernæst forsigtigt i æggeblommeblandingen.
- Kom gratinmassen op i et smurt ildfast fad, og bag den i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Se også:
Denne lækre porregratin med skinke, der også er mega nem at bikse sammen.
Skal gratinen være lidt sundere?
I denne opskrift er det især æg og mornaysauce, der er kalorieholdige. Hvis man ønsker at skrue ned for kalorieindholdet i retten, kan man lave gratinen med light mornaysauce. Alternativt kan man lave disse sundere varianter:
Grøntsagsgratin med hytteostFedtfattig porregratin
Næringsindhold for gratin med skinke og grøntsager
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 398 kcal | 1193 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 36 g |
Protein | 30 g | 90 g |
Fedt | 25 g | 74 g |