Nem gulerodssuppe med karry
Mega nem gulerodssuppe med en dejlig smag af karry. Suppen er genial hverdagsmad og perfekt til de køligere dage på året.
Se også: Hjemmelavet rød karrypasta
Ingredienser
til4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
12 personer
14 personer
16 personer
- 1 kg gulerødder
- 3 løg (små)
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 1⁄2 spsk rød karrypasta
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 spsk sojasauce
- saft af 1⁄2 limefrugt
- salt
- peber
Skræl gulerødderne, og skær dem i små stykker.
Pil løg og hvidløg, og snit begge dele groft. Svits løg og hvidløg i olivenolien i ca. 5 minutter. Tilsæt den røde karrypasta, og lad den stege med et par minutter.
Kom gulerødderne i gryden sammen med grøntsagsbouillon og sojasauce. Bring suppen i kog, og lad det simre i ca. 20-25 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend gulerodssuppen med en stavblender, og smag den til med limesaft, salt og peber.