Nem hjemmelavet sushi med laks
Hvis du ikke har prøvet at lave sushi før, er denne opskrift på hjemmelavet sushi med laks super nem at gå til. Ud over laks indeholder de små firkanter også avocado, agurk og chilimayonnaise, og de kan med fordel serveres med soyasauce til.
Ingredienser
til 30 stk- 150 g sushiris
- 1 spsk riseddike
- 1 tsk sukker
- 2 noritang-plader
- 150 g laks
- 1 avocado
- 1⁄2 agurk
- 2 spsk chilimayonnaise
Tilbehør
- sojasauce
Kog risene efter anvisning på pakken, og rør det sammen med riseddike og sukker. Lad det køle helt af.
Fordel halvdelen af risene på en af tangpladerne.
Skær laksen i tynde skiver, og fordel den på risene. Gør det samme med avocadoen, og så med agurken.
Kom chilimayonnaisen i en plasticpose, og klip et lille hul i hjørnet. Sprøjt det ud over agurkeskiverne.
Fordel den anden halvdel af risene på den anden tangplade, og læg den på. Tryk det sammen med et skærebræt eller noget andet fladt, og lad det så stå i 5 minutter.
Brug en meget skarp kniv til at skære sushipladen ud i firkanter.
Server sushistykkerne med soyasauce til.
- Publiceret d.
- 18.02.19.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi