Nem porregratin med skinke
Ekstra nem porregratin med skinke, purløg og mornaysauce, som giver en rigtig god smag. Med lidt rasp og smør på toppen får man tilmed en super dejlig sprød overflade.
Ingredienser
til 3 personer- 2 porrer
- 1 spsk olie
- 6 æg
- 200 g mornaysauce
- 20 g revet parmesanost
- 100 g skinkestrimler
- 1 bdt purløg
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- rasp
- smør
Forslag til tilbehør
- salat (f.eks. spidskålssalat eller broccolisalat)
- brød (f.eks. rugbrød)
Sådan laver du porregratinen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rens porrerne grundigt, skær toppene fra, og kassér dem. Snit porrerne helt fint, og kom dem op i et ildfast fad. Vend dem med olien, og sæt fadet i ovnen. Steg porrerne i 10 minutter. Tag dem herefter ud, og lad dem køle af.
Forbered resten af gratinen, imens porrerne er i ovnen.
Lav den nemme gratinmasse
Del æggene i hvider og blommer - sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål.
Pisk æggeblommerne sammen med mornaysauce, revet parmesan og skinkestrimler.
Skyl purløg, og klip eller hak det fint. Rør det i æggeblommemassen sammen med salt, peber og de afkølede porrer.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i æggemassen. Hæld gratinmassen op i et ildfast fad. Drys evt. med lidt rasp, og fordel lidt smørklatter på toppen.
Sæt fadet i ovnen, og bag porregratinen i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.
Prøv også denne lækre gratin med skinke og grøntsager.
Rester af ingredienserne?
Hvis du ligger inde med rester af ingredienserne, efter du har lavet gratinen, kan følgende opskrifter være en måde at få bugt med overskydende ingredienser på:
Kylling i fad med porrer og baconLækre farserede porrerDejlig porretærte med skinkeSuveræn kyllingelasagne med grøntsager
Kan man bruge andet end skinke?
Ja, du kan sagtens bruge f.eks stegt kylling eller bacon i gratinen i stedet for skinke.
Næringsindhold for porregratinen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 524 kcal | 1571 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 52 g |
Protein | 29 g | 88 g |
Fedt | 36 g | 108 g |
Det er især æg og mornaysauce, der er kalorieholdige i denne opskrift, så hvis man ønsker at skrue ned for kalorierne, kan man lave retten med light mornaysauce. Eller man kan kaste sig over denne fedtfattige porregratin i stedet for.