Nem thaimad med kylling
Skøn thaimad med møre stykker kylling, friske grøntsager og den lækreste cremede sauce med den traditionelle krydderiblanding, der bruges til thairetten Panengkylling. Retten toppes af med friske forårsløg, der giver et godt modspil til den cremede sauce. Og bedst af alt: den er super nem at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g kyllingefilet (bryst eller inderfilet)
- 1 spsk olie
- ca. 15 g smør
- 2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 ps thaikrydderi af typen Paneng Red Curry
- 1 bdt forårsløg
- 2 dl vand
- 1 dl fløde
- salt
- sukker
Tilbehør
- nudler eller ris
Forslag til topping
- ristede løg
Skær kyllingefilet i mundrette stykker. Steg dem i olie og smør på en ved middelhøj varme.
Snit løg i skiver, og tilsæt det på panden efter ca. 5-7 minutter. Rens peberfrugt, skær det ud i mundrette stykker, og tilsæt også det efter yderligere 2 minutter. Svits det i 3-4 minutter, og tilsæt så Paneng krydderiblandingen. Vend det hele godt rundt.
Snit forårsløg, og læg den grønne del til side. Den skal bruges til at pynte retten med. Kom den hvide del af forårsløgene på panden, og lad dem svitse med i 1-2 minutter. Kom derefter vand på panden, og lad retten simre i 10 minutter.
Tilsæt til sidst fløde, og lad det lige komme op og boblekoge. Smag derefter til med sukker og salt, og server thairetten med nudler eller ris til.
Slut af med at drysse de finthakkede toppe af forårsløg ud over portionsanretningen, og gør evt. det samme med lidt ristede løg. Det tilføjer lidt knas, der klæder retten.