Nem ærtesuppe med frosne ærter
Sindssygt hurtig og nem ærtesuppe lavet med frosne ærter og fløde, som gør den cremet og lækker. Suppen får et friskt pift af citron og kan med fordel serveres med sprød bacon, creme fraiche og lidt friske krydderurter.
Ingredienser
til 2 personer- 1 rødløg
- lidt olie
- 1 fed hvidløg
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 325 g frosne ærter
- 1 dl fløde
- saft og skal af 1⁄2 citron
- salt
- peber
Serveringsforslag
- bacon
- creme fraiche
- mynte (eller anden krydderurt, f.eks. persille eller dild)
Sådan laver du den nemme ærtesuppe
Hak rødløg, og svits det lidt olie i en gryde ved middelsvag varme i ca. 5 minutter. Hak hvidløget, og kom det i gryden. Lad det svitse med et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon, frosne ærter og citronsaft i gryden. Tilsæt citronskal, og lad det simre i 5 minutter.
Blend suppen godt - du bestemmer selv, hvor glat du vil have konsistensen. Sæt gryden tilbage på blusset ved svag varme. Rør fløden i, og smag ærtesuppen til med salt og peber.
Serveringsforslag:
Ærtesuppen er rigtig lækker at servere med sprødstegt bacon, creme fraiche og lidt frisk mynte.
Se også:
Nem kyllingesuppe med kyllingefilet og grøntsager
Næringsindhold for ærtesuppen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 351 kcal | 703 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 38 g |
Protein | 12 g | 24 g |
Fedt | 24 g | 49 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på ærtesuppe - ikke tilbehør eller topping såsom bacon og creme fraiche.