Blomkålsmos - nem og lækker opskrift på blomkålsmos
Denne opskrift giver en blød og lækker blomkålsmos med et hint af hvidløg. Mosen er dejligt cremet og kan f.eks. bruges til fisk eller fjerkræ som erstatning for almindelig kartoffelmos.
Ingredienser
til 4 personer- 2 hoveder blomkål
- vand til kogning
- 100 g smør
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand og kog indtil den er mør, ca. 10-12 minutter.
Hæld vandet fra. Mos eller blend blomkålen sammen med smør. Pres eller hak hvidløget fint, og bland det i blomkålsmosen.
Servér mosen mens den er varm.
Blomkålsmos er low carb
Blomkålsmos indeholder kun ganske få kulhydrater, så det er et oplagt low carb alternativ til f.eks. kartoffelmos.
LCHF
Hvis du spiser efter LCHF, og gerne vil øge opskriftens fedtindhold (så den mætter mere) kan du sagtens tilsætte mere smør, lidt revet parmesan eller anden ost. Det gør bestemt ikke mosen ringere.
Brug dine rester
Rester af blomkålsmosen er lige så lækre dagen efter, og det kan f.eks. også trylles om til denne himmelske ret med kødsovs i fad, der bliver bagt i ovnen med et låg af blomkålsmos. Så lav gerne en stor portion - så er der nem mad til flere dage.
Lækkert tilbehør til det meste
Mosen er nemt og lækkert tilbehør til de fleste retter, som man også ville servere kartoffelmos til. F.eks. brændende kærlighed eller de fleste gryderetter. Men det er også særdeles velegnet, som tilbehør til f.eks. ovnbagt torsk, laks eller anden fisk, eller sågar et godt stykke kød.
Kalorier og kulhydrater i blomkålsmos
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 252 kcal | 1006 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 25 g |
Protein | 7 g | 26 g |
Fedt | 21 g | 86 g |