Nemme chokoladeboller
Disse chokoladeboller er... Ja, nemme! Og naturligvis yderst velsmagende. Grahamsmel tilføjer en smule grovhed til konsistensen, mens creme fraiche gør dem lækkert luftige. Du kan bruge lige den slags chokolade, du har lyst til.
Ingredienser
til 12 stk- 15 g gær
- 25 g smør
- 1 knsp salt (fint)
- 3 spsk creme fraiche
- 2 dl vand
- 100 g grahamsmel
- ca. 300 g hvedemel
- 150 g chokolade (her kan der bruges lys, mørk eller hvid chokolade)
- 1 æg (sammenpisket)
Smelt smørret.
Kom gær, salt, creme fraiche og vand i en stor skål og opløs gæren. Tilsæt det smeltede smør og rør rundt.
Kom grahamsmel i og rør godt.
Hak chokoladen og kom den i dejen sammen med halvdelen af hvedemelet. Ælt godt.
Kom resten af melet i skålen og ælt godt – Hvis dejen er for fugtig, tilsættes lidt ekstra hvedemel.
Form dejen til runde boller og kom dem på en bageplade. Lad chokoladebollerne hæve i ca. 1 time.
Smør lidt af det sammenpiskede æg på bollerne og bag dem i 12-14 minutter ved 200 grader.