Nemme hindbærsnitter
Hindbærsnitter kender du med garanti fra den lokale bager. Men har du nogensinde prøvet at bage dem selv? Hvis du har, kan det ikke undre, at du vender tilbage og hvis ikke, er det et hyggeligt og uhyggeligt velsmagende projekt, du bør tage op. Det er helt sikkert nemmere end du forventer!
Ingredienser
til 12 stk- 200 g hvedemel
- 70 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 æg
- 140 g smør (skal have stuetemperatur)
- bagepapir
- 120 g hindbærsyltetøj uden klumper
- ca. 100 g flormelis
- ca. 2 spsk vand
- evt. farvet krymmel
Sådan laver du de nemme hindbærsnitter
- Skær vaniljestangen over og skrab vaniljekornene ud. Kom dem i en skål sammen med mel, smør og sukker. Smuldr det sammen.
- Tilsæt æg, og ælt dejen sammen hurtigt.
- Kom dejen i køleskabet i en times tid eller længere.
- Del dejen i to lige store stykker. Rul de to stykker ud - mellem to stykker bagepapir - til to lige store stykker (ca. 15x30 cm og ca. 3 mm tykke).
- Kom først det ene stykke på en bageplade med bagepapir og smør syltetøjet på. Læg den anden del over.
- Bag i ovnen ved 200 grader i 14 minutter.
- Læg dejen på køkkenbordet, så snart den er bagt, skær hindbærsnitterne ud i det ønskede størrelser. Lad snitterne køle helt af.
- Bland flormelis og vand sammen til en glasur, og smør den på hindbærsnitterne. Pynt evt. med farvet krymmel.
Se også:
Denne super nemme hindbærtærte med smuldredej, der smager helt forrygende.