Nemme småkager med havregryn og mandler
Her får du opskriften på nogle af de nemmeste småkager, man kan lave. De er fyldt med havregryn og mandler, og kan sagtens holde sig i op til flere uger i en småkagedåse - hvis man altså kan lade være med at spise dem.
Ingredienser
til 40 stk- 80 g sukker
- 80 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 110 g smør (stuetemperatur)
- 1 æg
- 100 g hvedemel
- 1⁄2 tsk natron
- 1⁄4 tsk salt
- 3 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
- evt. 60 g rosiner (kan sagtens udelades)
- 80 g mandler
Sådan laver du de nemme småkager
- Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker og smør til en lys og luftig masse. Pisk ægget i.
- Sigt hvedemel, natron og salt i dejen, og rør det hele sammen.
- Tilsæt havregryn og rosiner. Hak mandlerne og rør dem i dejen.
- Stil dejen på køl i en halv times tid.
- Form dejen til mindre kugler, og tryk dem lidt flade. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag småkagerne ved 190 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Se også:
Sprøde cookies med Nutella-fyld
Holdbarhed
Småkagerne kan holde sig i lang tid, hvis de bliver opbevaret i en småkagedåse.
Kan man erstatte mandler med ekstra havregryn?
Ja, du kan sagtens erstatte mandlerne med ekstra havregryn. Man mister en smule knas, men småkagerne bliver stadig super lækre.