Nem rabarberkage
Fantastisk lækker rabarberkage, hvor den luftige kage med dens diskrete appelsinsmag smukt indkapsler de let syrlige rabarberstykker. Udover den gode smag er kagen tilmed utrolig nem at lave.
Ingredienser
til 1 bradepande- 4 æg
- 250 g sukker
- 50 g smør
- 2 1⁄2 spsk creme fraiche 38 %
- 2 spsk appelsinsaft
- skal af 1 appelsin
- 325 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 1⁄2 dl mælk
- 350 g rabarber
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Smelt smørret ved lav varme, og tilsæt det sammen med creme fraiche, appelsinsaft og –skal. Rør det til en ensartet blanding.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen ad tre omgange skiftevis med mælken. Fold forsigtigt efter hver tilsætning.
Snit rabarberne i tern på cirka 1 cm, og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) beklædt med bagepapir.
Bag rabarberkagen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.