Nutella Brownie – mega nem og lækker opskrift
En intens smag af chokolade kombineret med cremet Nutella – det er lige præcis det, der gør den her brownie så fantastisk lækker. Og så er det tilmed en mega nem opskrift, og kagen bliver kun bedre af at blive lavet dagen før, den skal bruges.
Inden du går videre med opskriften på Nutella brownie vil jeg også lige slå et slag for den her brownie med store stykker af chokolade og verdens bedste konsistens. Den er SÅ lækker!
Ingredienser
til 1 form- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 3 æg
- 180 g sukker
- 90 g hvedemel
- 1⁄4 tsk bagepulver
- 150 g Nutella
Smelt smør og chokolade sammen, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og vend det sammen med mel og bagepulver. Vend den smeltede chokolade- og smørblanding i, og fordel dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir.
Fordel Nutellaen på toppen af kagen ved at sætte klatter af Nutella tilfældige steder. Brug en kødnål, tandstikker eller lignende til at tegne et mønster.
Bag brownien i 25-30 minutter ved 180 grader. Lad den køle helt af, før du skærer i den.
Se også:
Denne ultra nemme Nutella-cheesecake, der kan laves med kun seks ingredienser.
Lækker vaniljeis til kagen
Når det skal være ekstra lækkert, er jeg kæmpe fan af at servere hjemmelavet vaniljeis til brownien, og denne super nemme opskrift er helt perfekt at kaste sig over:
Ekstremt nem vaniljeis (kun fire ingredienser)
Næringsindhold for brownien
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 338 kcal | 4050 kcal |
Kulhydrat | 32 g | 379 g |
Protein | 5 g | 54 g |
Fedt | 21 g | 254 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i at kagen skæres i 12 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.