Oreo islagkage med Nutella
Det er overraskende nemt at lave den her lækre Oreo islagkage. De søde kiks danner en skøn bund, og de ligger også som et crunchy element i selve isen, der smager skønt af Nutella.
Ingredienser
til 1 springform- 200 g Oreo kiks (til bunden)
- 100 g smør
- 4 dl piskefløde
- 1⁄2 dl mælk
- 125 g Nutella
- 150 g kondenseret mælk
- 100 g Oreo kiks (til isen)
Pynt
- 75 g Nutella
- 2 spsk mælk
- 1 dl piskefløde
- 8 Oreo kiks
Sådan laver du islagkagen
For siderne af en springform på ca. 21 cm i diameter med konditorplast eller lignende.
Knus Oreo kiksene (til bunden) i en blender, til det er helt smuldret. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks.
Fordel kiksemassen i bunden af den forede springform. Pres det godt sammen, og stil formen på køl.
Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Varm mælken op, og rør den sammen med Nutella og kondenseret mælk, til massen er ensartet og flydende. Lad den køle lidt af, og vend den derefter forsigtig sammen med flødeskummet.
Knus Oreo kiksene til isen, så der stadig er nogle store stykker iblandt. Vend dem i ismassen, og hæld så det hele i springformen.
Stil islagkagen i fryseren, og lad den fryse helt til. Det tager et sted mellem 6 og 8 timer.
Pynt med Nutella-glasur og Oreo kiks
Kom Nutella og mælk i en gryde, og lad det smelte sammen under omrøring. Lad blandingen køle af, og hæld den derefter over kanterne af islagkagen, så det går lidt ned ad siderne.
Pisk fløden til flødeskum, og om det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskumsrosetter rundt i kanten af islagkagen. Halvér de Oreo kiks, der skal bruges til pynt (brug en brødkniv), og sæt dem i rosetterne.
Tip:
Tag islagkagen op 10-15 minutter før, den skal serveres, så den lige kan nå at tø lidt. Det gør det nemmere at skære den ud.