Ostesoufflé
En soufflé kan godt virke som et skræmmende projekt, men denne lækre og luftige ostesoufflé er helt sikkert værd at give sig i kast med. Det er faktisk ikke så svært. God appetit.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g mel
- 5 dl madlavningsfløde
- 50 g smør
- 300 g revet ost
- 10 æg
- salt
- peber
- lidt rasp
Pisk mel og fløde sammen til en jævning i en skål. Kom fløden i lidt ad gangen, så det ikke klumper.
Smelt smørret i en gryde.
Kom jævningen i gryden med det smeltede smør under omrøring.
Tilsæt revet ost. Tag gryden med opbagningen af varmen, når osten er smeltet.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i opbagningen ét ad gangen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i opbagningen. Smag til med salt og peber.
Smør et ovnfast fad med fedtstof, og drys det med rasp. Kom opbagningen i fadet. Bag ostesouffléen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Åben ikke ovnen før souffléen er færdig, da den let falder sammen.